Noord Nederlands Toneel – Borgen (Stage)

Alsof je thuis op je bank een serie kijkt, maar dan live!

Wereldwijd smulden miljoenen kijkers van de Deense tv-serie Borgen. Het Noord Nederlands Toneel maakt van dit meeslepende politieke drama een 9 uur durend theaterevenement, compleet met cliffhangers, terugblikken, live muziek en diner. In 14 afleveringen volg je live premier Birgitte Nyborg (Malou Gorter), haar spindoctor Kasper Juul (Peter Vandemeulebroecke), de ambitieuze journaliste Katrine Fønsmark (Anna Drijver) en politiek analiste Hanne Holm (Renee Soutendijk).

De volledige schouwburg verandert voor een dag in Borgen (het fictieve Binnenhof). Hier zie je niet alleen wat er zich in de politieke arena afspeelt. Je wordt meegezogen in de wereld achter de schermen van de politiek, de redactie van de nieuwszender TV1 en dat kleine beetje privéleven van een vrouw in topfunctie. Het publiek eet tijdens Borgen mee met de acteurs. Zij krijgen smakelijke gerechten en hapjes voorgeschoteld, ontwikkeld door niemand minder dan de schrijver van de originele tv-serie (en tevens Deense topchef) Adam Price. Tussen de episodes door kun je een luchtje scheppen en door de terugblik aan het begin van een nieuwe episode, kun je ook makkelijk een aflevering missen als je een langere break wilt.

Het verhaal / ambities, dilemma’s en tactiek
In Borgen ontspint zich een wereld vol intriges, machtsstrijd, idealen en ambities rondom de eerste vrouwelijke premier. Haar idealisme wordt op de proef gesteld en daarnaast lijkt ze ook nog eens langzaam de controle over haar eigen gezinsleven te verliezen. In haar werk wordt ze bijgestaan door haar cynische spindoctor Kaspar, die vanwege zijn verscheurde jeugd een meedogenloos politiek spel speelt. En Kaspar raakt verwikkeld in een onmogelijke liefde met de ambitieuze journaliste Katrine, wat de integriteit van beide op het spel zet.

Tour:
01-02-2016.   –    12-06-2016

Theaterfestival Antwerpen:
01-09-2016 – 04-09-2016

Theaterfestival Amsterdam:
08-09-2016. – 10-09-2016

Werkzaamheden:
-Stagiair
-Volgspotter
-Inspiciënt